Unge blå løver og raske røde svende

I over 110 år har Venstres Ungdom bakket op om – men også direkte modarbejdet moderpartiet. Nu kæmper de unge Venstreløver for en kontroversiel klimapolitik. På den anden side af det politiske skel er det 100 år siden, at DSU brød med Socialdemokratisk Ungdomsforbund. Og der er meget langt fra det DSU, der kæmpede mod kommunister i gaderne, til nutidens lyseblå skjorter.

Ungdomspolitikerne er vores fremtids ledere. Men lige nu er de også en flok akavede superambitiøse unge, der bruger al deres tid på skattepolitik, atomkraftslovgivning, uddannelsesreformer og folketingsvalg.

Det har jeg altid syntes, var enormt spændende, og derfor har jeg i årevis fulgt flere ungdomspolitikere fra deres karrierers tidligste år.

Læs min feature om Venstres Ungdom

Læs mit interview med VUs formand Kristian Lausten

Læs vores jubilæumsomtale af DSUs 100 års fødselsdag

Læs mit interview med DSU-formand Frederik Vad Nielsen

Læs baggrundsartiklen om konsekvenserne ved de dalende medlemstal i ungdomspartierne